diumenge, 7 d’agost del 2011

7 d'agost. El Xalet.



Fent turisme pel barri ens trobem de cara amb la casa Golferichs (Gran Via cantonada Viladomat). Al barri se la coneix com El xalet. És una casa modernista construïda el 1901 per encàrrec de Macari Golferichs, un comerciant de fusta exòtica.

A finals dels seixanta, la promotora Núñez i Navarro la va adquirir amb la intenció d’enderrocar-la i fer-hi pisos (les famoses cantonades d’en Núñez!). La pressió popular cap a l’ajuntament va aconseguir, finalment, que el consistori en recuperés la propietat i, després de la seva rehabilitació, es va convertir en seu d’un centre cívic, un dels mes actius de l’Eixample.

Durant uns anys va ser una escola de monges. Corre la història que, de nit, si escoltes bé, encara es poden sentir les gemecs d’una monja que hi va morir... llegendes urbanes.

Ara, s’hi fan tallers i activitats d’una gran diversitat de temàtiques: des de Decoració i taula de Nadal a un “taller cultural” de Community manager passant per un d’Intel•ligència emocional en família, per anomenar-ne alguns. Segur que trobem alguna activitat del nostre gust per al nou curs!

Foto: Mònica Pagès
________________________________________________________________

2 comentaris:

Manel Muntada ha dit...

Maca l’historia que ens expliques i que desconeixia totalment. Si ja és estimulant aquesta època de l’any encara ens ho fas més amb aquests tasts que ens ofereixes...cada dia?

Gràcies Mònica.

Mònica Pagès ha dit...

@cumClavis. Contenta que t'agradi, Manel. I sí, el compromís és que el recull gràfic de l'estiu del 2011 s'alimenti de tasts diaris, com tu dius!

Gràcies per comentar.