diumenge, 9 de maig del 2010

Un cop d’ull a 10 blocs

L’Anna Cabañas (Amblletradepal) ha inclòs el meu bloc en un post-meme que es titula “Perquè s’ho valen” juntament amb altres nou (9) blocs més.

M’honora ser una de les “nominades” i li agraeixo molt a l’Anna aquesta menció tan inesperada. mnk@ és un bloc molt jove que va creixent a batzegades, tímidament i apassionadament. Per mi ha estat una sorpresa que una blocaire amb solera com l’Anna considerés que el meu bloc “s’ho val”.

Sembla que això dels memes consisteix en seguir la cadena i, per fer-ho, cal que jo seleccioni també 10 blocs als quals valgui la pena “fer una ullada”. Tot un repte que entomo amb molt de respecte. Aquí van:

Vampiriadeprofundis és el bloc d’en Dampyr, enigmàtic i atractiu personatge que ens nodreix de literatura i cinema de vampirs. Bons comentaris literaris, bones recomanacions i un disseny espectacular, d’un gust exquisit. Un bloc per mossegar a gust

Boquitas pintadas. Diario intelectual desprejuiciado. L’autora, Noemí Pastor, es defineix a sí mateixa dient, entre altres coses: … Veo mucho la tele y me gusta, lo cual me despoja de todo prestigio intelectual. Mis conocimientos son limitados, pero mi ignorancia es infinita. M’encanta l’estil de la Noemí: és incisiva, amb un sentit de l’humor intel.ligent, rápida i ocurrent, culta. Els seus posts sempre tenen la meravellosa propietat de fer-me somriure i, fins i tot, riure.

365 contes. 365 contes, de 365 paraules màxim, com 365 dies té un any. Aquesta fantàstica idea de la Bajoqueta està a punt de ser una realitat i ja n’hi manquen tan sols 15 contes per fer els 365, de molts diversos autors i autores, en català i castellà i sempre amb un màxim de 365 paraules. Una idea genial que ha rebut un premi a “millor iniciativa blocaire 2009”.

Lecturas errantes, el bloc d’en Lluís Salvador, lector empedreït a jutjar pel ritme en què publica els seus comentaris i critiques literàries (actualitza el bloc el dilluns, dimecres i divendres). Crítica literària i cinematogràfica de qualitat.

El espíritu de los cínicos. En aquest bloc, Salles, un jove (joveníssim) publicista digital, mostra alguns dels seus treballs, divertits, actuals i de molta qualitat. Fer una ullada a aquest bloc “desintoxica” la mirada.

Antena de papallona, de la periodista Marta M.Q. Petits relats, comentaris de llibres i pel.lícules molt ben quallats. Mosaic literari que deixa entreveure una sensibilitat extraordinària.

Alberto Montt en dosis diarias. Mire sin compromiso y si le gusta, vuelva. I s’hi torna, sí. Humor intel.ligent per fer una aturada cada dia (o quasi), un parèntesi en l’activitat diària.

El racó de la paraula d’en Cesc Serrahima, que s’autodefineix com lliurepensador, racional, lletraferit, és un bon espai de crítica literària i opinió política. En Cesc parla sense embuts i de manera molt lúcida. Val molt la pena fer un volt pel seu bloc.

El joven Lovecraft. Bloc del còmic del mateix nom que recrea en clau d’humor la vida de l’escriptor H.P. Lovecraft. L’autor, Cisne Negro, un humanista finisecular, ens regala amb algunes tires del còmic, seleccionades i exquisides.

Llibres llegits i per llegir. És un bloc dedicat al món dels llibres, … Els comentaris que l’autora (Kweilan) fa dels llibres que llegeix són teixits amb molta habilitat amb experiències personals, pensaments i sentiments. Un bloc que desprén calidesa.
________________________________________________________________________

8 comentaris:

Dampyr ha dit...

Gracies Mònica per aquest meme i pel que dius de vampiria.... La veritat és que és tot un honor venint de tu. Sempre he tingut dubtes sobre el meu bon gust. També et felicito per haver rebut aquesta menció pel teu bloc, totalment merescuda malgrat la seva joventut entre nosaltres. Seguim...

Lluís Salvador ha dit...

Gràcies per la menció i les teves paraules. Faig el què puc. I t'asseguro que el teu bloc mereix molta, d'atenció. Pel bon gust i per com l'expresses. Si no comento més sovint és pel poc temps, creu-me.
Una salutació!

Mònica Pagès ha dit...

@Dampyr, gràcies per les teves paraules i per permetre'm fruir del teu treball tan rigorós i pluridisciplinar d'investigació vampírica. Tot un plaer!

@Lluís. És un honor rebre aquest comentari teu, la veritat! Una abraçada.

Noemí Pastor ha dit...

Voy a traducir lo que has escrito de mí para que lo lea mi madre, que, usando calificativos típicamente bilbainitos, dice que soy una sinsorga, una gansa y una sinsustancia. ¡Que no, mamá, que lo mío es humor inteligente!

Marta M.Q. ha dit...

Moltes gràcies, Mònica! M'ha fet molta il·lusió :) Jo sempre tinc ganes d'escriure, però amb incentius com aquest encara més!! Una abraçada

Mònica Pagès ha dit...

@Noemí. Nada de gansa y sinsustancia! Lo tuyo tiene mucha "miga", ya se lo puedes decir a tu madre de mi parte! Besos

@Marta. Encantada de servir-te d'incentiu! ... però crec que no et cal. Una abraçada

Mònica Pagès ha dit...

De res, @Anna, ha estat un plaer! Continuar amb aquests fils és sempre una motivació per escriure.
Una abraçada

Su ha dit...

Feia dies que no em passava pel teu bloc, i la veritat és que ho trobava a faltar.

M'ha agradat molt això dels post-memes, no sabia que eren fins que m'ho vas explicar, i crec que és una forma genial de compartir i transmetre el gust per les coses ben fetes, a través d'una cadena que val la pena seguir.

Ànims i gràcies a tots i totes que compartiu el vostre temps i pensaments amb els demés.